Yeni iş kuracaklar için büyük fırsat! 1 yıl geri ödeme yok! Destek tutarı 350 bin TL!

Yeni bir iş kurmanın maliyetlerinin yüksek olması, birçok kişinin bu süreçte zorlanmasına neden oluyor. KOSGEB tarafından ve diğer kurumlar tarafından sunulan destekler ise girişimcilerin işini kolaylaştırıyor. Desteklerden yararlanmak için başvuru tarihlerine dikkat etmek gerekiyor. Başvuru zamanı ve şekli hakkında bilgileri bu yazıda açıklıyoruz.

16:45:57 | 2023-04-12




Yeni iş kurmak istediğinizde kiralama, makine ve teçhizat alımı gibi pek çok maliyet kalemi karşınıza çıkar. Belirli bir sermaye olmadan bu masrafların altından kalkmak çok zor olabilir. Yeni iş kurmak isteyenler, devlet kredilerinden yararlanarak iş kurma sürecini daha kolay hale getirebilir. Bunun için 2023 yılında çeşitli fırsatlar sunuluyor.

Bankalar ve KOSGEB tarafından sunulan kredilerde; bir yıl boyunca geri ödeme olmaması, girişimcilere büyük kolaylık sağlıyor. İşini yeni büyütmeye çalışan girişimcinin kredi ödemesiyle uğraşmaması, işini daha kolay geliştirmesi noktasında fırsat sunuyor.

Gerekli şartları sağlamanız halinde krediden yararlanarak işinizi kurabilirsiniz. Destek tutarından yararlanmak için yapılması gerekenler kurumdan kuruma değişiyor. Bankaların ve KOSGEB’in belirlediği kriterler birbirinden farklı olarak uygulanıyor.

YENİ İŞ KURMA DESTEĞİ NE KADARDIR?

Yeni iş kurma desteği için başvuru yapılabilecek kurumlardan biri Halkbank’tır. Halkbank, dokuz ayrı kredi seçeneği sunacağını açıkladı. Yaşı henüz 35’in altında olanlar, genç girişimci desteğinden yararlanabilir.

Halk girişimci kredisinden yararlanmak için en fazla 45 yaşında olmak gerekiyor. Gaziler, engelliler ve şehit yakınları ise 55 yaşına kadar bu destekten yararlanabiliyor. Bu kredide üst tutar 250 bin TL’dir.

Cesur girişimci kredisinde de 45 yaş şartı vardır. Bu kredide üst tutar 400 bin TL’dir. Usta girişimci kredisinde ise 300 bin TL’ye kadar yardım yapılır. Halkbank’ın bunların dışında tekno girişimci, bayilik alma, kadın girişimci, KOBİ finansman kredileri de vardır.

DESTEK TUTARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

Desteklerden yararlanma şartları, her kredi özelinde farklıdır. KOSGEB iş yeri açma desteğinden yararlanmak isteyenlerin girişimcilik eğitimine katılması ve proje başvuru formunu doldurması gerekir.

Banka kredilerinden yararlanmak isteyenler; yaş, iş kolu gibi şartları sağlaması gerekir. Kredi özelinde talep edilen şartlar sağlanmadığı takdirde bankaların diğer kredi seçenekleri incelenebilir.




ETİKET :  

Tümü