Sağlıkta "YENİ SENDİKA" Kuruldu. Rize İl Temsilciliğine Yılmaz Keskin Atandı

Sağlık Sen Eski Genel Başkanı Metin Memiş’in genel başkanlığında Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) kuruldu. Rize İl Temsilciliğine Yılmaz Keskin atandı.

09:52:48 | 2022-09-21




Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YENİ SENDİKA) Rize İl Temsilciliğine atanan Yılmaz Keskin, sendikanın genel merkezinin Ankara olduğunu belirterek, 60 kişilik kurucular üyesinin katılımıyla “YENİ SENDİKA”nın kurulduğunu kaydetti.

Yeni Sendika İl Temsilcisi Keskin, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de mevcut sendikalar çalışanların sorunlarını çözmekten uzak duruyor. Bundan dolayı yeni bir sendikaya, yenilikçi bir sendikal anlayışa ihtiyaç olduğundan Sağlık Sen Eski Genel Başkanı Metin Memiş’in genel başkanlığında 60 kişilik kurucular üyesinin katılımıyla “YENİ SENDİKA” Ankara’da kuruldu.” dedi.

Yenilikçi, katılımcı ve çok sesli bir sendikal anlayış ile sendikacılığa yeniden ve temiz bir sayfa ile adım attıklarını kaydeden İl Temsilcisi Keskin, “Çalışan hak ve kazanımlarını yeniden sağlamak, mesleki saygınlığı korumak ve refahı artırabilmek, daha etkin ve yetkin olabilmek adına yeni ve yenilikçi bir sendikal anlayışa ihtiyaç vardı. Ayrıca, herkesin fikrini ve düşüncesini açıkça ifade edebileceğinin, kimsenin ayrıştırılıp, ötekileştirilmeden bir arada olabileceğinin, kavga etmeden, fikir ve düşüncelerin tartışılarak sorunların çözülebileceğinin, kimseyi rakip görüp kötülemeden, ayrıştırıp bölmeden, kavgasız bir şekilde hak arama ve sendikacılık yapılabileceği mümkündür. Burada hedef, her türlü düşünce, görüş ve fikir tartışmalarından uzak, sadece bilimsel verilere dayalı, çalışan hak ve kazanımları için mücadele etmektir.” dedi.

Keskin, YENİ SENDİKA’nın tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına hayırlı olmasını dileyerek, tüm sağlık çalışanlarını “Yeni Sendika”ya davet etti.




ETİKET :  

Tümü