KOSGEB’ten Girişimciler İçin Destek! Genç Girişimcilere Üç Büyük Teşvik Verilecek!

Genç girişimciler için 3 büyük teşvik gündemde! Girişimci olup başarı hikayesi yazmak isteyenler için bütçe desteği! İşte konuya dair merak edilenler!

KOSGEB, üretecek fikri olan fakat bunu hayata geçirecek sermayesi olmayan gençler için destek kapılarını sonuna kadar açıyor. Ayrıcalıklardan faydalanmak için önce KOBİ Bilgi Sistemi üstünden girişimcilik destek programlarına girilmesi gerekmektedir. Girişimcilik adımında bulunmak isteyen gençler için bütçe desteği hakkında detaylar!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimci olup bir başarı hikayesi yazmak isteyen fakat bunun için yeteri kadar bütçesi olmayanlar için 3 kritik destek vermekte. Bunlardan biri yanınızda çalıştırdığınız personel adına Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödemiş olduğunuz prim gün sayısına bağlı olarak birleşecek destek, diğeri bankalardan alınacak kredinin faiz ya da kar payı masraflarını karşılanması ile protokol kredisi. Bunlar adına KOSGEB’in ‘geleneksel’ veya ‘ileri girişimci’ destek programlarına başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır.

 

PERFORMANS DÖNEMLERİ

KOSGEB, bu destek çerçevesinde birinci ve ikinci performans dönemini değerlendirmekte birinci performans dönemi, verilecek olan destek programında birinci sene sonuna kadar geçen süreyi içine alıyor. İkinci performans dönemi de birinci performans döneminin bitiş tarihi esas alınmak sureti ile ikinci senenin sonuna kadar süreyi göz önünde bulunduruluyor destek tutarı ise prim günlerine göre belirlenmekte.

GÜN SAYISI ÜCRETTE ETKİLİ

Örnek vermek gerekirse birinci performansta 180 ile 539 prim günü sağlayan işletmelere 5.000 lira, 540 ile 1079 arası prim günü sağlayan işletmeler için 10.000 TL, 1080 ve üstü prim günü sağlayan işletmelere 20.000 TL veriliyor. İkinci performans döneminde de 360 ile 1.079 arası prim günü sağlayan işletmeler için 5.000, 1.080 ile 1.439 arası prim günü sağlayan işletmelere 15 binası 1.440 ve üzeri prim günü sağlayan işletmeler için 20.000 TL verilmekte.

30 YAŞ

Bununla beraber eğer 30 yaşın altında iseniz alacağınız destek tutarında da artış oluyor 30 yaşın altında bir genç iseniz her bir performans döneminde alacağınız destek tutarına 5.000 TL ekleniyor ve elinize geçen tutar 40.000 TL yerine 50.000 TL oluyor.