Enkazdan 102 saat sonra çıkarılan Melike yürüyeceği günlerin hayalini kuruyor

Kahramanmaraş'ta enkazdan 102 saat sonra madencilerin kurtardığı, sol bacağı kesilen 9 yaşındaki Melike Şavkılı, protez bacağına kavuşup, yeniden yürümek istiyor.

17:31:11 | 2023-03-29




"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi'nde yıkılan Serçin Apartmanı'nın enkazından, depremin 4. günü Rize Çayeli Bakır İşletmeleri maden kurtarma timi tarafından annesi Canan Şavkılı (44) ile sağ kurtarılan Melike'nin sol bacağı kesildi.

Enkaz altında kalan babası Selim (48) ile kardeşleri İsmail Efe (16) ve Elife Gökçe'yi (24) kaybeden Melike annesiyle yaşama tutunuyor.

Kurtarma ekibinde yer alan ve Melike'yi enkazdan çıkartan madenci Metin Çalışkan da küçük kız ve annesi ile irtibatını, tedavi süreci ve sonrasında da hiç koparmadı. Kahraman madenci, memleketi Rize'nin Çayeli ilçesinde bir süre misafir ettiği anne ve kızını, ailenin talebi üzerine yeniden Kahramanmaraş'a getirdi. Küçük kız, annesi ile birlikte Karacasu konteyner kentinde yeni yaşamlarına başladı.

Melike, konteyner kentte yürüteç ve tekerlekli sandalye yardımıyla gezme imkanı buluyor.

"Okulumu bitirerek polis olmak istiyorum"

Melike Şavkılı, AA muhabirine, enkaz altındayken susadığını, çok acıktığını ve kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Enkazdayken çok korktuğunu belirten Şavkılı, "Çok karanlıktı, annemi göremiyordum. Yukarıdan ışık verdiler, o sıra annemi gördüm. Sonra 'Işığı görüyor musunuz?' diye ses verdiler. Gördüğümüzü söyleyince yanımıza geldiler." dedi.

Madenci Çalışkan'ın sesini ilk duyduğunda heyecanlandığını, annesi ile kurtarıldıklarında çok mutlu olduğunu anlatan Şavkılı, gelecek için hayalleri olduğunu ifade etti.

Şavkılı, "İlk önce protez bacağıma kavuşmak sonrasında ise okulumu bitirerek polis olmak istiyorum." dedi.

Rize'ye gittiklerinde herkesin yanlarında olduğunu anlatan Melike Şavkılı, kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

 




ETİKET :  

Tümü