Büyükkılıç, 23 Nisan Kutlamalarını Çocukların Ayaklarına Götürdü

Başkan Büyükkılıç, tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle bugünü aileleriyle birlikte evlerinde geçiren çocukları unutmadı.

15:16:59 | 2021-04-24




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle çocukların ayaklarına götürdü. Büyükkılıç, 23 Nisan konvoyu düzenleyerek çocukların bayramını kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101’inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı ve İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, balonlarla süslenen üstü açık otobüsün yanında ellerinde Türk bayraklarını sallayarak şehri turlayıp, evde kalan çocukların ve ailelerin bayramını kutladı.

23 Nisan Korteji Sivas Caddesi’ni takip ederek cadde ve sokakları dolaştı. Büyükkılıç ile beraberindeki protokol, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramı kutlarken, koronavirüs salgını nedeniyle bugünü evlerinde geçiren vatandaşlar ve çocuklar da evlerinin camlarından ve balkonlarından protokolü selamladı.

Kutlamalarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Pandemi koşullarına rağmen tüm apartmanlardan yavrularımızın, büyüklerimizin coşkuyla bu bayrama katıldığını gözlemledim. Bu bayramın bir önemli özelliği Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayram, o anlayış içerisinde çocuklarımızın bayramını tebrik ediyorum. Türkiye'mizin farkının bu olduğunu, dünyayı kucaklayan yaklaşım sergilediğini buradan vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIKLI, HUZURLU NİCE 23 NİSAN’LARA”

Salgın ile mücadele kapsamında çocuklara da seslenen Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili yavrularımızın, çocuklarımızın çok dikkatli olması lazım, sağlıklı gözükmeleri, onların taşıyıcı olmayacakları anlamına gelmez. Büyüklerine bulaştırabilirler, onlar da gereksiz kalabalıklarda bulunmayacaklar. Sağlık çalışanlarımızı seviyoruz, onlara güveniyoruz, onların yükünü hafifletmek için de verdikleri tavsiyeleri göz ardı edemeyiz, öyleyse aşı da bu işin olmazsa olmazıdır. Erciyes Üniversitesi dünya çapında olumlu olarak kendisinden söz ettiriyor, bizim de kıymetini bilmemiz lazım, şehrimize, yavrularımıza sahip çıkmamız lazım, ülkemizi geleceğe hazırlamamız lazım. Sağlıklı, huzurlu nice 23 Nisan’lara diyerek, yavrularımızın gözlerinden öpüyorum.”

“PANDEMİ COŞKUMUZA ENGEL OLAMAZ”

Vali Günaydın da pandemi sürecinin bayram coşkusuna engel olamadığını belirterek, “Vatandaşlarımızın, çocuklarımızın coşkusunu birlikte yaşadık. Bizler de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu bayramın coşku içerisinde kutlanması için, ilçe belediyelerimiz ve kamu kurumlarımız ile tüm tedbirleri aldık. Belirli sınırlar içerisinde bayramımızı kutluyoruz. Gönül arzu ediyor ki pandemi süreci biran önce bitsin, hep birlikte kutlamaya devam edelim. Pandemi sürecinin bitmesi için bizlerin de yapması gereken kurallar var, tedbirlere uyalım” diye konuştu.

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı ise “İnşallah pandemi süreci biran önce toparlar, çocuklarımızın içerisinde olduğu güzel bayramlar kutlamayı yürekten diliyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Spor A.Ş. tarafından düzenlenen kutlamalara, 23 Nisan konvoyunda bulunan Türk bayraklı yunus polisler, balonlarla süslenen üstü açık otobüsün yanı sıra, Spor A.Ş. eğitmenlerinin gösterileri ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları renk kattı.

Etkinlik sonunda esnafları da ziyaret eden Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, bir esnafın cep telefonundan görüntülü aradığı çocuklarının da 23 Nisan bayramını kutladılar.

 




ETİKET :  

Tümü