ATATÜRK ODASI'NDAN SESLENDİLER

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirneli çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Balkan Masası tarafından düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı 101 Çiçek Çocuk Bayramlaşma Programına Atatürk Odası’ndan katılarak, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar.

14:27:33 | 2021-04-24




CHP Genel Merkez koordinatörlüğünde Balkan Masası tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 101 Çiçek Çocuk Bayramlaşma Programı ile Türkiye’de, Balkan Ülkeleri’nde, Türki Devletler ve KKTC’de yaşayan çocuklar videokonferans yöntemiyle bir araya geldi. Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm çocuklara Edirne Belediye Meclis Üyesi ve Balkan Masası Sorumlusu Filiz Gencan Akın ve Edirneli çocuklar ile birlikte Atatürk Odası’ndan seslendi.
 
Gürkan yaptığı konuşmada “Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı pandemi koşullarında bir arada kutlamak için beraberiz. Tabi Edirne bir tarafta Türkiye’nin Balkanlara açılan; Balkanlarında Türkiye’ye açılan kapısı. Yüzyıllar boyunca bu öneme sahip olmuş bir kent. Biz çok özel bir odadan sizlere sesleniyoruz, çok anlamlı bir odadan sizlere sesleniyoruz, gençlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 yılında ziyaret ettiği Edirne’de, belediyemizde 4 gece konakladığı ve müze oda olarak düzenlediğimiz Atatürk Odamızdan sesleniyoruz. Şuanda benim, çocuklarımızın oturduğu sandalyeler ve koltuklar Atatürk’ün ve arkadaşlarının oturduğu sandalye ve koltuklar. Arkamda görmüş olduğunuz tüm eşyalar, yatak, dolap, ayna ve diğerleri Atatürk’ün bizzat dokunduğu ve kullandığı eşyaları. Böylesine anlamlı ve değerli bir günde, böyle bir odadan sizlere seslenmek, bizlere bu bayramı armağan eden Atatürk’ün kullandığı bir odadan sizlere seslenmek bizim için de ayrı bir mutluluk meselesi. Atatürk’ün sizlerle ilgili çok değerli ve anlamlı bir sözü var; Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Tıpkı kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sizlere o kadar güveniyor ve inanıyoruz ki sizlerin bilgi ve birikiminizle Atatürk İlke ve devrimlerinin ışığında almış olduğunuz o eğitimlerle inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.




ETİKET :  

Tümü