Rize’de Dağcılık Kulubü Başkanından Yerli Turiste Skandal Davranış

Antalya’dan Rize’ye tatile gelen kişi, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) Başkanı Mehmet Emin Ayhan tarafından hakaretlere maruz kaldıktan sonra tehdit edilerek yayladan kovuldu.

21:58:47 | 2021-08-08




Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Kavrun Yaylasında meydana geldiği iddia edilen olayda, Antalya’dan Rize’ye 2. kez gezmeye gelen Mehmet Balkan, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) Başkanı Mehmet Emin Ayhan tarafından skandal bir şekilde kimlik kontrolüne tabi tutulmak istendiğini, ardından da hakaretlere maruz kalarak tehdit edilip başına kötü şeyler gelmeden bir an önce KDRK Başkanı Ayhan’ın kendisine ait olduğunu söylediği dağı ve yaylayı terketmesinin istendiğini iddia etti.

Balkan, yaptığı açıklamada, daha önce grup gezisiyle geldiği Rize’yi çok beğendiğini ve bu nedenle 49.yas gününü Kaçkarlarda geçirmek üzere 1 haftalık tatil için Rize’ye geldiğini ifade ederek, başına gelen skandal olay sonrası can güvenliği korkusu nedeniyle aynı gün kentten ayrılmak zorunda kaldığını ve Antalya’ya geri döndüğünü ifade etti.

Kimlik kontrolü ile hakaretler ve tehditlere maruz kaldığını iddia eden Balkan, yaşananları şu şekilde ifade etti: “3 Ağustos sabahı saat 07:15 civarında Çamlıhemşin ilçesinin Yukarı Kavrun Yaylasına özel aracımla ulaştım ve kamp çantalarını hazırlayıp saat 08.30’da Mezovit kamp alanına hareket ettim. Saat 10.45’te kamp çadırını kurmaya başladım. Alana vardığımda 3 çadır daha kuruluydu. Yaklaşık 3 saat sonra ise 150- 170 kişilik bir grup geldi ve kamp kurdular. Sonraki sabah grubun da faaliyet yapacağını öğrendim ve bende gruptan uzak durmak için yaklaşık 1 saat önce sabah 04.45 civarında yürümeye başladım. Saat 06.00 gibi arkadan gelen grubun lideri tarafından aradaki uzun mesafeden dolayı bağırma ve el kol hareketleriyle durmam gerektiği belirtildi. Konunun ne olduğunu bilmeden beklemeye başladım. Uzun bekleme süresi sonrasında grup yanıma geldi, lideri bana ‘nereye gidiyorsun’ dedi. Bende kendisine Antalya’dan geldiğimi, solo yürüyüş yaptığımı söyleyince bu kişinin bana karşı ikinci cümlesi 3 kişi çağırıp bunu dövüp atın oldu. Bense misafir bir kişi olduğumu, böyle bir üsluba gerek olmadığını ifade ettim. Ancak bu kişi bana dağın bugün kendisine ait olduğunu söyledi. Bana kimlik sorarak izin kağıdım olup olmadığı sorusunu yöneltti, ardından da hakaretler yağdırarak beni 3200 metrede dövdüreceğini ifade etti. Daha sonra ise dağı ve kamp yerini terketmem gerektiğini yoksa başıma kötü şeyler geleceğini söyledi. Bende can güvenliğimi düşünerek Kavrun Yaylasına döndüm ve oradaki bir pansiyondaki görevliye etkinlik yapan grubu sordum. Adının KDRK (Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Kulübü) olduğunu söyledi. Can güvenliği korkusuyla da aynı gün Rize’den ayrılarak Antalya’ya geri döndüm.”

Yaşadıklarından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Balkan, KDRK Başkanı hakkında Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şikayette bulunduğunu, konuyu yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Balkan, ayrıca, Ayhan hakkında Türkiye Dağcılık Federasyonu ile CİMER’e şikayette bulunduğunu kaydetti.




ETİKET :  

Tümü