Erdoğan: Turizm sektörüne KDV desteğinin uzatılmasını görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan turizm sezonunun ikinci yarısında Covid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamalarının kaldırılabileceğinin işaretini verdi.

09:22:20 | 2021-06-20




Anlatya'da bir otel açılışında konuşma yapan Erdoğan "Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamaları ile ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa'nın ardından Rusya'nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için "Önümüzdeki haftalarda hızlanacağı anlaşılıyor. Turizmcilerin sezonun ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edebileceğiz" ifadelerini kullanan cumhurbaşkanı turizm sektörüne KDV desteğinin bir ay daha uzatılması konusunun hafta başında kabine toplantısında görüşüleceğini bildirdi.

Avrupa Birliği'nin dün açıklanan seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkeler listesinde Türkiye'nin yer almaması nedeniyle tur operatörü TUI Belçika Dalaman ve çevresinde düzenlenen tatil paketlerini iptal ettiğini açıklamış, TUI Hollanda 16 Temmuz'a, TUI İngiltere ise 12 Temmuz'a kadar olan rezervasyonların iptal edildiğini duyurmuştu.




ETİKET :  erdoğan turizm

Tümü